mandag 7. september 2009

Fordeler og ulemper ved innvandring

§ Det finnes mange grunner til å være NEGATIV til innvandring, men Gud så mange gode grunner det finnes for å være POSITIV til dette. Nå stiller jeg argumentene mot hverandre:

· Innvandring fører til økt innbyggertall og da blir det mindre plass
- Innvandring fører til flere å bli kjent med, flere venner!

· Innvandring fører til kulturendringer
- Innvandring fører til inspirasjon fra andre kulturer

· - Noen innvandrere har dårlig arbeidsmoral
- Innvandrere øker arbeidskraften

· Noen innvandrere mottar mer trygdeytelser enn nordmenn flest
- Innvandrere bidrar til at de økonomiske hjulene går rundt

· Noen innvandrere er overrepresentert innen kriminaliteten
- Innvandrere tilfører kompetanse der Norge ikke selv har nok kompetanse

Dette er bare et fåtall av argumenter for og imot innvandring, men det setter saken litt opp, og i det negative finnes det ofte noe positivt.

Personlig vil jeg ikke ta noe standpunkt i saken. Ja - det er noe negativt med innvandring, men der er også mye positivt med det. Tenk deg om… Hvor mange kjenner du som er innvandrere? Hvor mange av disse er pøbler og hvor mange er faktisk gode venner? Hvis vi låser oss selv med å si at innvandring er noe dritt, så får vi ikke muligheten til å oppleve alle de gode menneskene som faktisk ikke har noe valg, og må flykte til landet vårt. Landet vårt!? Er det vårt land? Er det ikke nok plass til flere? Mitt sted? Min skole? Det er ikke lenger slik at Ola Nordmann er den som eier Norge. Personer fra hele verden kommer til vårt landstrakte land, så vi må faktisk involvere og hjelpe de menneskene det gjelder med å være gode medmennesker. Jeg kjenner en del innvandrere, eller vent litt! De er ikke innvandrere, ikke deres foreldre heller, men besteforeldrene deres flyktet til Norge for over 60 år siden. Da vil jeg ikke lenger kalle mine mørkhudede venner for innvandrere – de er faktisk født i Norge, til og med foreldrene er født i Norge!

Hva om noe skjedde med Norge som gjorde at vi ikke lenger kunne bo her? Da hadde det vært vi som måtte flykte til et annet land. Er det negativt for de som bor der fra før av? Nei! De fleste andre land tar imot andre menneskegrupper på en helt annerledes måte en nordmenn gjør. De er åpne, og ønsker å dele og vise frem landet sitt. Der har vi nordmenn noe å lære. Vær positive, og ta imot nye mennesker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar